Wednesday, April 27, 2011

Pesta Buku Antarabangsa 2011

Assalamualaikum n salam 1 malaysia... Alhamdulillah, exam da habis ari isnin tadi..huhhh lega teramat (^^) TAPI aku masih di UKM yang indah dan dingin(hari2 hujan) disebabkan ada tugasan yang kena siapkan, so kenala balik Jumaat n..ermmm tapi redha jela he5 


Berbalik kepada tujuan entry ini di tulis.. n kawan nk cite n..Hari sabtu lepas(sbelum abes pekse) aku ngan member sekolah Bt38(Sekolah menengah dulu hu5) yg berada di area KL dapat kesempatan pegi Pesta Buku antarabangsa 2011 kali ke30..Pengakuan daripada aku (^^) "aku memang 1st time pegi pesta buku antarabangsa...huhhhh aku terasa Hebatttt".
 




Kitorg pegi xsampai 10 org pn tapi tetap seronok he5..mastermind(Bizura Abdullah)trip kali n ad gak ajak member lain,tapi sume jauh,tambah lagi ramai yang ngah study week...takpela lain kali kite kumpul rmai2 pegi lagi he5


Memang ramai manusia kat situ.. Memang dapat sambutan..lagipun hari sabtu,org cuti,mak ayah pn dok sebok angkut anak dorg g pesta buku (^^)..nasib baik buat kat PWTC...air cond he5


Jalan-jalan dalam tu dapatla buat kad keahlian untuk masuK library cwngan selangor n KL (saje2 je buat x tau nk pnjm o x kt library tu).


Dalam kesibukan tu, tiba2 aku ngan saeidah terjumpalah 1 kaunter n..."KARIKATUR" nye booth..pergh hebat la diorg melukis purata bole siap 10minit..aku ngan saeidah apalagi.. nak mengabdikan kenangan kn..kami pn dok kat situ,pastu abang ngan kakak tu akan lukis gmbar kami..kalo korg nak tau camne muka korg dalam versi kartun..soh abg ngan kakak n lukis muka korg..hu5 



Ni aku ada sempat rakam macam mana abg n lukis gambar karikatur saeidah...enjoy ye...aku rakam ni memang khusus untuk org yang baca blog n..sbb aku sayang korg he5



video




Abg n gelaran dia Dwen .. mungkin name dye ridzuan o riduan o apa2lah..abg n mmg peramah giler...bercakap je...dari aku ngan saeidah sampai dok becakap je sampai la aku ngan saiedah pegi...tapi bes la, abg n dulu keje kt bank,9 taun gak tak silap aku, dia keje main debit kredit..ha5 aku rase bila dia stress o boss marah mesti dia lukis gambar dia ngah pegang hammer ketuk kepala boss dia ha5 aishhh sori yer abg dwen cakap merapu hu5


Ini dalam imaginasi aku la he5 gurau dalam serius je n he5 =.=???


kakak kat tepi abg dwen n senyap je...sopan gitu..dalam video korg bole nampak kan dia punya lukisan..fuhh cantik.. he5 aku suka tengok muka dia...berkarisma(aishhh mesti bangga n kalo dia bace)    (^^)<kak nak mntak sain. he5



Ni la hasil gambar saeidah yang abg tu dah siap lukis.. Kitorg  amek pakej warna+ Liminit(betul k ak eja??) = RM20+RM 5= RM25....kalo hitam puteh RM10

Berseri2 dia tunjuk gambar dia hu5

Ni yang plak gambar aku hu5 nasib bek dia x letak jerawat aku yg banyak n..kalo x malu aku nak tnjuk kat anak cucu aku kih5 Disebabkan saeidah amek tema graduasi..tema aku plak naik skuter hijau aku...fuhhh memang bermemory giler hu5

Cantik x???he5


Ni la skuter yang paling aku sayang(mak abah aku yg belikan)

Kami bejalan lagi n Alhamdulillah ada gak buku yang sesuai untuk aku baca time cuti2 n..diskaun 50% tau..hebatttt... aku suka..aku suka (^^)


Puan dan tuan..jika anda beli buku ni, percuma CD brharga RM32 huhh hebat (muka giler diskaun)

Huhhhh panjang gak aku cerita kat korg ye..maklumla dah lame gak x ada latest entry he5 Jom layan gambar (^^)




Jom balik umah jom..nak tido ngan awak he5

amboiii saeidah...cutenye anda berdua hu5

sama besar ngan zati hu5

uiii aku teringin nak beli sekor..xpela nnt hu5

Harga sekor giler mahal..bek beli ayam ,bole gak makan..hu5

Tembak itu guinea pig..eee geram nye..mcm nk curik je 1 cage n he5

Bertemu kembali walau kejap je hu5

Masa untuk balik rumah hu5

Muka tenang je walau kena kuar dr Komuter yang ada masalah huhhh


Mekaseh datang blog n..kalo bole follow la sekali..saye pn nak follow anda gak hu5

nak komen??silakan kawan (^^)






Thursday, April 14, 2011

Talking to the Moon

Salam...ia bagai menceritakan apa yang ada pada aku ha5 ohhh i am fool...

video ni diambil dari seorang yang memang  Peminat Bruno Mars(Mybe).. Ia berada di Facebook


jadi x perlu dengar bebelan seorang gila seperti diri ini..enjoy it...sapa x suka o da tengok...nasibla yer



video



Differences between This cartoon with me is..he's a boy and i'm a girl



Hey Kawan..nak komen silakan

Monday, April 11, 2011

Saya Di tag oleh Budak Kecil

 Telah ditag oleh seseorang yang diri ini kenal..jadi saya pun terpaksa la membuatnye, sebab nanti Si Kecil ini merajuk...eeeeeee teruk betul perangainye..jadi SESIAPA YANG BACA ENTRY INI ANDA KENE BUAT...sbb nnt saya pn nak majuk gak huhhhh (^^)


Starting time : 6.54 pm
Name : Ain Syuhada
Brother(s) : 4 included 1 brother in-law
Eye Color :Chocolate
Shoe Size : 7
Hair : Black
What are you wearing right now : T-shirt
Height : 157 cm (tinggi untuk ak)
Where do you live :Selangor
Favorite Number :19
Favorite Drink : Kopi Ais
Favorite Month :  December
Favorite Breakfast : Roti Canai


HAVE YOU EVER

Broken a bone : Not yet
Been in a police car : Nope !
Fallen for a friend : Penah
Fallen for a guy/girl in a short period of time : Sometime
Swam in the ocean : tak penah lagi
Fallen asleep in school : Mestila selalu :)
Broken someone's heart : penah kot,tapi x sedar , (im sorry)
Cried when someone died : DEFINITELY
Sat by the phone all night waiting for someone to call : penah kott
Save e-mails : No
Been cheated on : Maybe


WHAT

Your room look like : okey la..xsepah sngat.. ooppps :D
What is right beside you : Katil rumate
What is the last thing you ate :Biskut


WHO

Who did you last yell at : rumate
Who was the last person you danced with : jiran sebelah bilik
Who last made you smile : Rumate n Jiran sebelah bilik


FINAL QUESTION

What are you listening to right now : super junior
What did you do today : Study genetik am
Are you the oldest : no im not, im the youngers.
Indoors or outdoors : Prefer both


TODAY YOU DID

Talk to someone you like : Nur Hidayah
Kiss anyone :Nope!
Sing : yes, while listening super junior
Talk to your ex :mne ad ex
Miss someone : yes i do.
Eat : just biscuit n nescafe..x lunch pn

LAST PERSON WHO

You talked to on the phone : Nurul Shahrede
Made you cry : human
You went to the mall with :Nurul Shahrede
Who cheered you up : people around me :)

HAVE YOU

Been to Mexico : no , maybe oneday.

Been to USA : until now, not yet.
Been to Korea : Hope so...nak jumpa super junior :D


RANDOM

Have a crush on someone : OF COURSE !
What books are you reading right now : Facebook ha5 Biology 8th edition
Best feeling in the world : When someone cares about us, I think so.
Future kids name : mybe ........ :D(xpnah telintas pn)
Do you sleep with a stuffed animal : of coz not !
What's under your bed :Nothing.
Favorite sport(s) : Basketball
Favorite place : my home
Who do you really hate : org yang belagak -.-'
Do you have a job : yup
What time is it now :7.14 pm