Monday, October 17, 2011

KAU DAN AKU

Assalamualaikum.. ini adalah post terbaru setelah banyak bulan aku tidak update blog aku ni.. banyak cerita rasa nak kongsi2.. tapi disebabkan kesibukan yang bertali arus..hanya ini sahaja yang aku dapat kongsikan.
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Kini aku berasa ada  orang dalam diri aku yang menemani aku… seorang lelaki… …Aku berjumpa lelaki itu didalam imaginasi… minda aku boleh tahu samaada dia ada berdekatan atau tidak… bermulanya aku tidak tahu siapa dia.. aku hanya berserah kepada Allah… Allah yang beri aku melihat dan mengesan dia…Dia baik dengan aku … Tubuhnya tinggi , tidak terlalu kurus atau gemuk… seluruh tubuh serta bajunya berwarna Biru.. Mengapa biru?? Entah . .. hanya Allah saja yang tahu ..Sejujurnya biru warna kegemaran aku..kali pertama aku bertemu dia di sebuah taman menghadap tasik…  



Disebuah bangku aku Nampak dia termenung, termenung jauh sambil bersilang kaki, tangannya melunjur panjang terletak elok diatas sandaran kerusi panjang itu… kelihatan bersedih menanti aku… kenapa aku??? Wallahualam..

 Di alam reliti aku sedang termenung kejap melayangkan fikiran aku bertemu jejaka itu…  semasa aku bertemu dengannya, dia masih disitu, masih termenung menunggu… aku yang berbaju kurung serta bertudung pink lembut datang duduk disebelahnya .. kami duduk disitu .. duduk sahaja.. sunyi sepi…tiada perbualan langsung.. di alam reality aku berasa pelik.. kenapa diam??? Nak cakap sesuatu serasanya tiada.. aku tak tahu namanya… mengapa ku tidak bertanya??? Nak bertanya tapi telah ditakdirkn dia dan aku  leka menghayati pemandangan disitu.. Tiba-tiba semuanya lenyap… Ya Allah apakah ini?? Aku redha dan pengakhirannya ,aku menggelarnya Mr.Blue..



Esoknya , waktu petang .. Allah mentakdirkan ia terjadi lagi sekali lagi .. aku yang baru selesai melakukan sesuatu pekerjaan pulang kerumah .. tiba-tiba ada suatu perasaan halus datang menusuk hati…  perasaan untuk Mr.Blue … aku dialam imaginasi meronta-ronta mahu bertemunya… namun dialam realitI aku pantas meningkahnya.. solat perlu dilaksanakan… solat perlu kehadiran hati.. sebelum mengangkat takbir aku bercakap kepada diriku “hadirlah hati, Cuma sebentar sahaja, kemudian bolehlah berjumpa Mr.Blue” … Setelah selesai melaksanakan solat… aku bertemu dia dialam sana.. alam minda … disitu dia sudah menunggu.. sudah lama menunggu … mukanya kesedihan.. duduk sambil meraup separuh muka ,kedua siku dan lutut berlaga apabila Mr.blue duduk tidak bersandar dan membongkok badan sedikit… matanya menghadap tasik… aku hanya memerhatikannya sahaja sebelum duduk di sebelah kanannya…  pakaianku sama ,berkurung dan bertudung berwarna pink lembut.



Semasa memandangku wajahnya bertukar senyuman… aku dapat rasa dirinya gembira… aku tersenyum.. senyumannya amat menggembirakan aku… aku mulakan bicara aku “saya minta maaf sebab lambat , tadi saya ada kerja” … dia masih tersenyum.. “ tak pe” dia berkata … detik tu la pertama kali aku mendengar suaranya.. kami berdua tersenyum dan terus menikmati keindahan tasik.. angin sepoi2 bahasa….

Dan tiba-tiba jantung aku bagai berdetak-detak.. teringin sangat mahu dia menyebut nama aku.. dan bagai mampu membaca fikiran ku.. “Ain” dia berkata kepadaku sambil tersenyum.. Astaghfirullahalazim…  subhanallah…. Aku menyahutnya “Ya”… dia kembali tersenyum, aku tidak menyatakan yang aku menggelarnya Mr.Blue..Cuma dalam diam aku berasa pelik bagaimana dia mengetahui namaku sedangkan aku tidak mengetahui namanya, dan aku tidak sedikit pun mahu bertanya namanya… dan keadaan kami bisu dengan sebarang perbualan. 




kemudian di bangku panjang berdekatan kami telah di duduki oleh seorang lelaki dan perempuan..aku dan Mr.Blue memandang mereka sambil tersenyum…namun mereka sedikit berbeza... perempuan berkenaan sama seperti Mr.Blue… seorang perempuan yang mempunyai jasad berwarna pink pekat, berbaju gaun paras lutut, rambutnya yang berwarna pink pekat berstail seperti movie holywood hairspray dan bereben  itu aku perhatikan . dia sangat manis tersenyum… kemudian mataku menyoroti pasangannya.. pasangannya diam mencuka..sedikit pun tidak tersenyum..seperti orang marah gayanya…duduk sambil berpluk tubuh...tapi aku tahu dia adalah manusia yang sama sepertiku …Allah Maha mengetahui siapakah dia….pertemuan kali kedua berakhir apabila waktu dipanggil senja…azan akan berkumandang… “Awak jom balik” kataku… dia pun bangkit tanpa banyak menyoal… pasangan disebelah, kami tidak ambil pusing lagi.. zupppp fikiran aku telah kembali kealam reality.. azan maghrib berkumandang di kaca tv3.

Hari ketiga.. aku membiarkan diri termenung di hadapan Tv sambil mengingatkan pertemuan dengan Mr.Blue..  sambil bertanya kepada diri sendiri.. siapakah Mr.Blue…dan aku sedari kulit Mr.Blue bukan seperti manusia biasa.. kulitnya seakan plastiK keras..ia bagai suatu anyaman bakul…namun ia anyaman yang sangat kemas dan cantik.. subhanAllah permainan minda…aku melayang.. kini bangku yang sering diduduki kami kosong .. aku memerhatikan sekeliling.. sunyi sepi… aku mengagak waktunya seawal  pukul 4 petang…kini aku duduk dibangku tanpa ditemani Mr.Blue.. dimana Mr.Blue??? aku hanya membiarkan diri sahaja dipukul angin tasik…aku setia menunggu …mungkin inilah perasaan Mr.Blue semasa menungguku pada pertemuan kedua….setelah lama aku menunggu,aku membuat keputusan kembali ke pemikiran sebenar..menghadirkan hati menyembah tuhan yang 1.

kini aku berasa jam berginjak ke pukul 6 petang… seimbas aku teRus kembali kealam pemikiran minda.. kerusi panjang itu masih kosong tidak diduduki…aku duduk dan termenung menunggunya… akhirnya dari kejauhan aku Nampak kelibatnya belari anak menuruni anak tangga.. wajahnye tersenyum… aku gembira dan sedikit pun tidak marah … sebenarnya kami langsung tidak berjanji mahu berjumpa..langsung tidak merancang… namun semuanya berlaku seperti ini… kami duduk.. dan seperti biasa melayani fikiran masing2.. masing-masing diam namun dalam diam.. berasa bahagia.


Hari seterusnya tiada pertemuan lagi diantara aku dan dia di taman tasik itu.. kerana pertemuan seterusnya berlangsung dirumahku.. huhhh pelik...namun aku tetap menerima...tepat sahaja masa aku bersendirian dia akan datang kepadaku.. hanya mata hati aku sahaja yang nampak kelibatnya tersenyum sejurus duduk bersilang kaki mengikut cara duduk ku di ruang tamu...dia menemani aku membaca akhbar harian..dialam nyata aku masih tersenyum memandang kerusi disebelah yang kosong tiada diduduki orang , namun bagi aku hanya Mr.Blue yang duduk disitu merenung dan menemani aku membaca akhbar, secara logiknya andai memang dia objek yang mampu dilihat oleh mata kasar..mahunya keluarga aku tak kasi masuk rumah.

Aku bangun dari situ,  sejurus minda ku merasakan  Mr.Blue  juga bangun sekali , tapi kedudukannya kini aku gagal mentafsirkan.. di dalam hati, aku tersenyum.
Tapi aku terfikir sampai bila ini akan terjadi??? Siapakah dia.. disebalik semua ini pasti ada hikmahnya.. hikmahnya hanya Allah yang tahu... Mr.Blue masih berada dalam diri ku.. kadang kala dia berwajah muram.. namun bila aku bersamanya dia tersenyum... gerak gerinya aku perhatikan dari mata hati.. dan setelah beberapa lama aku cuba mengenal dirinya kini barulah ku tahu nama sebenar Mr.Blue ialah kesunyian. Apabila dia sudah tahu siapa dia padaku..aku Cuma tersenyum...dia kembali tersenyum.. dia dan aku wajar bersama..seakan bercinta dalam minda.



I LOVE MY MR BLUE <3

Wednesday, April 27, 2011

Pesta Buku Antarabangsa 2011

Assalamualaikum n salam 1 malaysia... Alhamdulillah, exam da habis ari isnin tadi..huhhh lega teramat (^^) TAPI aku masih di UKM yang indah dan dingin(hari2 hujan) disebabkan ada tugasan yang kena siapkan, so kenala balik Jumaat n..ermmm tapi redha jela he5 


Berbalik kepada tujuan entry ini di tulis.. n kawan nk cite n..Hari sabtu lepas(sbelum abes pekse) aku ngan member sekolah Bt38(Sekolah menengah dulu hu5) yg berada di area KL dapat kesempatan pegi Pesta Buku antarabangsa 2011 kali ke30..Pengakuan daripada aku (^^) "aku memang 1st time pegi pesta buku antarabangsa...huhhhh aku terasa Hebatttt".
 




Kitorg pegi xsampai 10 org pn tapi tetap seronok he5..mastermind(Bizura Abdullah)trip kali n ad gak ajak member lain,tapi sume jauh,tambah lagi ramai yang ngah study week...takpela lain kali kite kumpul rmai2 pegi lagi he5


Memang ramai manusia kat situ.. Memang dapat sambutan..lagipun hari sabtu,org cuti,mak ayah pn dok sebok angkut anak dorg g pesta buku (^^)..nasib baik buat kat PWTC...air cond he5


Jalan-jalan dalam tu dapatla buat kad keahlian untuk masuK library cwngan selangor n KL (saje2 je buat x tau nk pnjm o x kt library tu).


Dalam kesibukan tu, tiba2 aku ngan saeidah terjumpalah 1 kaunter n..."KARIKATUR" nye booth..pergh hebat la diorg melukis purata bole siap 10minit..aku ngan saeidah apalagi.. nak mengabdikan kenangan kn..kami pn dok kat situ,pastu abang ngan kakak tu akan lukis gmbar kami..kalo korg nak tau camne muka korg dalam versi kartun..soh abg ngan kakak n lukis muka korg..hu5 



Ni aku ada sempat rakam macam mana abg n lukis gambar karikatur saeidah...enjoy ye...aku rakam ni memang khusus untuk org yang baca blog n..sbb aku sayang korg he5



video




Abg n gelaran dia Dwen .. mungkin name dye ridzuan o riduan o apa2lah..abg n mmg peramah giler...bercakap je...dari aku ngan saeidah sampai dok becakap je sampai la aku ngan saiedah pegi...tapi bes la, abg n dulu keje kt bank,9 taun gak tak silap aku, dia keje main debit kredit..ha5 aku rase bila dia stress o boss marah mesti dia lukis gambar dia ngah pegang hammer ketuk kepala boss dia ha5 aishhh sori yer abg dwen cakap merapu hu5


Ini dalam imaginasi aku la he5 gurau dalam serius je n he5 =.=???


kakak kat tepi abg dwen n senyap je...sopan gitu..dalam video korg bole nampak kan dia punya lukisan..fuhh cantik.. he5 aku suka tengok muka dia...berkarisma(aishhh mesti bangga n kalo dia bace)    (^^)<kak nak mntak sain. he5



Ni la hasil gambar saeidah yang abg tu dah siap lukis.. Kitorg  amek pakej warna+ Liminit(betul k ak eja??) = RM20+RM 5= RM25....kalo hitam puteh RM10

Berseri2 dia tunjuk gambar dia hu5

Ni yang plak gambar aku hu5 nasib bek dia x letak jerawat aku yg banyak n..kalo x malu aku nak tnjuk kat anak cucu aku kih5 Disebabkan saeidah amek tema graduasi..tema aku plak naik skuter hijau aku...fuhhh memang bermemory giler hu5

Cantik x???he5


Ni la skuter yang paling aku sayang(mak abah aku yg belikan)

Kami bejalan lagi n Alhamdulillah ada gak buku yang sesuai untuk aku baca time cuti2 n..diskaun 50% tau..hebatttt... aku suka..aku suka (^^)


Puan dan tuan..jika anda beli buku ni, percuma CD brharga RM32 huhh hebat (muka giler diskaun)

Huhhhh panjang gak aku cerita kat korg ye..maklumla dah lame gak x ada latest entry he5 Jom layan gambar (^^)




Jom balik umah jom..nak tido ngan awak he5

amboiii saeidah...cutenye anda berdua hu5

sama besar ngan zati hu5

uiii aku teringin nak beli sekor..xpela nnt hu5

Harga sekor giler mahal..bek beli ayam ,bole gak makan..hu5

Tembak itu guinea pig..eee geram nye..mcm nk curik je 1 cage n he5

Bertemu kembali walau kejap je hu5

Masa untuk balik rumah hu5

Muka tenang je walau kena kuar dr Komuter yang ada masalah huhhh


Mekaseh datang blog n..kalo bole follow la sekali..saye pn nak follow anda gak hu5

nak komen??silakan kawan (^^)






Thursday, April 14, 2011

Talking to the Moon

Salam...ia bagai menceritakan apa yang ada pada aku ha5 ohhh i am fool...

video ni diambil dari seorang yang memang  Peminat Bruno Mars(Mybe).. Ia berada di Facebook


jadi x perlu dengar bebelan seorang gila seperti diri ini..enjoy it...sapa x suka o da tengok...nasibla yer



video



Differences between This cartoon with me is..he's a boy and i'm a girl



Hey Kawan..nak komen silakan

Monday, April 11, 2011

Saya Di tag oleh Budak Kecil

 Telah ditag oleh seseorang yang diri ini kenal..jadi saya pun terpaksa la membuatnye, sebab nanti Si Kecil ini merajuk...eeeeeee teruk betul perangainye..jadi SESIAPA YANG BACA ENTRY INI ANDA KENE BUAT...sbb nnt saya pn nak majuk gak huhhhh (^^)


Starting time : 6.54 pm
Name : Ain Syuhada
Brother(s) : 4 included 1 brother in-law
Eye Color :Chocolate
Shoe Size : 7
Hair : Black
What are you wearing right now : T-shirt
Height : 157 cm (tinggi untuk ak)
Where do you live :Selangor
Favorite Number :19
Favorite Drink : Kopi Ais
Favorite Month :  December
Favorite Breakfast : Roti Canai


HAVE YOU EVER

Broken a bone : Not yet
Been in a police car : Nope !
Fallen for a friend : Penah
Fallen for a guy/girl in a short period of time : Sometime
Swam in the ocean : tak penah lagi
Fallen asleep in school : Mestila selalu :)
Broken someone's heart : penah kot,tapi x sedar , (im sorry)
Cried when someone died : DEFINITELY
Sat by the phone all night waiting for someone to call : penah kott
Save e-mails : No
Been cheated on : Maybe


WHAT

Your room look like : okey la..xsepah sngat.. ooppps :D
What is right beside you : Katil rumate
What is the last thing you ate :Biskut


WHO

Who did you last yell at : rumate
Who was the last person you danced with : jiran sebelah bilik
Who last made you smile : Rumate n Jiran sebelah bilik


FINAL QUESTION

What are you listening to right now : super junior
What did you do today : Study genetik am
Are you the oldest : no im not, im the youngers.
Indoors or outdoors : Prefer both


TODAY YOU DID

Talk to someone you like : Nur Hidayah
Kiss anyone :Nope!
Sing : yes, while listening super junior
Talk to your ex :mne ad ex
Miss someone : yes i do.
Eat : just biscuit n nescafe..x lunch pn

LAST PERSON WHO

You talked to on the phone : Nurul Shahrede
Made you cry : human
You went to the mall with :Nurul Shahrede
Who cheered you up : people around me :)

HAVE YOU

Been to Mexico : no , maybe oneday.

Been to USA : until now, not yet.
Been to Korea : Hope so...nak jumpa super junior :D


RANDOM

Have a crush on someone : OF COURSE !
What books are you reading right now : Facebook ha5 Biology 8th edition
Best feeling in the world : When someone cares about us, I think so.
Future kids name : mybe ........ :D(xpnah telintas pn)
Do you sleep with a stuffed animal : of coz not !
What's under your bed :Nothing.
Favorite sport(s) : Basketball
Favorite place : my home
Who do you really hate : org yang belagak -.-'
Do you have a job : yup
What time is it now :7.14 pm




Thursday, March 24, 2011

U are so Gorgeous

17MAC2011-saya bersiap memakai baju bertema hitam kelabu...melilit shawl yang baru dibeli tak sampai 24jam dengan penuh semangat hingga terasa nak tercekik leher...menempah mak andam bilik sebelah untuk kelihatan cantik(1st time makeup ooo hu5)..memakai kasut setinggi model(2inci je)-saja poyo2..dan tiba2
.
.
.
.
.
.

Tiba2 Bruno mars memanggil aku

Beautiful girls all over the world, I could be chasing
But my time would be wasted, they got nothing on you, baby
Nothing on you, baby
They might say hi, and I might say hey
But you shouldn't worry, about what they say
'Cause they got nothing on you, baby (Yeah) ..

masa tu saye melihat skrin handphone touchbutton saye..Si makcik zarah menelefon..saya pun angkat

Zarah:Salam,we makcik ko kt ne??

Ain:Wasalam...we sabar... jap we...aku x siap g..(sambel menyarung kasut dan diperhatikan oleh juru makeup n rumate saye)

Zarah:aku tunggu kat foyer we...cepat sikit hahaha kalo ko lambat bla..bla..bla...bla(makcik ni memang suka membebel aishhh ha5)

Ain:Okey2..aku da nk nek moto da ni..okeh bye(matikan phone sbb takmau dengar dia terus membebel,sambel berjalan keluar bilik n da sampai ke moto skuter yang amat aku sayangi)

Button stater motor ak tekan..vrooom(wahhh saye suka dengar suaranya)...Dengan expertnye saye menuju ke foyer untuk ambil si makcik zarah.


Jam kini menunjukkan pukul 8 malam..saye,zarah dan 3 orang senior menuju ke bangi golf resort. Sampai sahaja terus mendaftar...hu5 majlis mula2 biasa la ..boring sikit..mungkin tempat yang tak berapa sesuai dan bising menyebabkan kami ni langsung x mengendahkan sesiapa yang berucap dihadapan..hu5 maaf saye memang x dapat dengar dengan seronok hu5.


sampailah


1


saat 


yang


menggentingkan,


selepas 


perut 


di


beri 

ganjaran,

iaitu 

sesi 

makan 

memakan 

dan 

selepas 


kami


membuat 


persembahan.


Penyampaian Hadiah

Memang banyak BSMM KIY bolot hadiah ha5 sampai jelez kolej lain..antara hadiah yang kami bolot(Tamak sehhh)
1)Program menderma darah-504 pack darah
2)Sukarelawan harapan
3)Detachment terbaik(ini yang penting)
4)Ingat lagi x pasal PPC14??Kalo x xtau bole bace balik hu5 PPC1 N PPC2 ..Kami JOHAN KESELURUHAN

Malam tu memang kami PPC14 member menjerit jela..wahhh johannnnn..Alhamdulillah..GIRLZ POWER

Wahhh malam tu terasa yang BSMM detE seperti watak utama..mendapat perhatian ramai..bergambar sana sini hu5

Jom tengok gambar


Jom amek gambar banyak2 hu5
Sedang dan sesudah menjamu selera he5
Fuhhh best nek pentas amek hadiah he5
Okey 1,2,3 naikkan yeahhhh
Wahhh piala ni besar n tinggi huhhhh
Yeahhh junjung terus..jgan turunkan he5
Muka ni jela yang amek gambar..huhhhh sabar ehh sume
Jom amek gambar beramai2..kenangan2
Sampai kolej pon bergambar lagi he5
 
Ayya...sorang je lelaki ni...aishhh semoga junior sem depan ramai lelaki.perempuan lagi pon takpe HEBATTT

U are so gorgeous Piala2...tinggi dan berkilau hu5
 
Kami PPC14 YUHUUUU HAPPY2

 DISINI SAYA INGIN MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA SUPER2 SENIOR DAN SENIOR YANG TERLIBAT MELATIH KAMI SEHINGGA KAMI BERJAYA SECARA LANGSUNG ATAUPUN TIDAK..TERIMA KASIH BANYAK2

Nak komen??silakan kawan he5


Tuesday, March 15, 2011

Saya Cofee Awak Creamer Cofeemate

Salam dan apa khabar kawan2..harap sihat selalu...insyaAllah...comel tak tajuk entry ni?? hi5 entry saya kali ni berkenaan dengan satu video yang telah saya download, kat fb o youtube saya tak ingat pulak(da lama)....suka sangat video ni...walaupun hanya dapat tengok 1 episod je(saya akan upload dlam n)...andai anda da tengok..layan jela ye...hu5 tajuknye pasal cofee n creamer cofee mate..

saya cofee..siapa creamer cofeemate saye???
saya rase korg pun perasan time dulu ada iklan psal ni kat tv....disebabkan saya minat cofee flavour..saya pun terminat la video ni..sebab ia juga berunsur cofee kih5...walaupun ia bukan mengeluarkan aroma yang diri saya suka...tapi disebaliknya ada aroma yang tersirat terselit dalam video ni.

 


pasangan ideal..cofee n creamer cofeemate

okeyla kalo camtu...saya uploadkan untuk anda hu5
saksikan (^^)


video


Cadangan:anda bole download untuk tontonan lebih baik (^^)

okeylah amacam??? romantik o sedey o boring??? maapla andai anda rase besa je hu5 tapi bermakna untuk saya he5 haaa andai anda ada cerita pasal teh n creamer cakap kat saya ye..saye nak xplore he5

TERIMA KASIH BACA BLOG SAYA YANG BIASA2 NI
SILAKAN KOMEN KAWAN

Dikesempatan ini juga saya nak ucapkan 
SELAMAT HARI LAHIR 
untuk  
 Nor syafiqah n La Donseja noreul

Monday, March 7, 2011

Bila hati terhiris

Assalamualaikum n salam satu malaysia...sedih...ni mood saya masa menulis entry kali ni..maaf da bersawang blog saya sebab jarang nak update...moga anda semua happy saya doakan...sebab apa??saya tak pernah rasa sedih macam ni...sedih saya kali ni memang pedih sangat...pedih...huhhhhh...saya tak mau kawan2 saya sedih macam saya..saya nak kawan2 saya gembira selalu..


saya tak kesah pun kawan2 saya nak cakap saya apa..sebab saya memang tak perfect..saya cuma nak jadi sederhana.

saya tak kesah pon kawan2 saya cakap saya tak cantik...biarla saya yang perasan cantik.

saya tak kesah kawan2 nak soh saya bayarkan makan..sebab saya rasa kasihan..mungkin kawan2 tak de dapat pinjaman duit untuk belajar macam saya..tapi nasib baik mak ayah saya bagi saya duet.
saya tak kesah pun kawan2 saya minta tolong saya ambik kat mana2 untuk balik kolej walaupun masa tu dah malam..sebab walaupun tengah makan saya sanggup berenti tak mau kawan2 jalan o dok tunggu saya sorang2 kat luar.

saya tak kesah pon bawak kawan2 pegi pasar malam..sebab saya takmau kawan2 mengidam nak pergi pasar malam..saya memang tak kesah pon walaupun kena selalu carik kan helmet untuk kawan2. 

saya tak kesah pon kawan2 saya tak beri saya note..sebab saya fikir mungkin dia sibuk..takpela biarla saya tergagap bila presentation dan kawan2 dapat yang markah yang tinggi2.

saya tak kesah pon kawan2 saya tak mau dengar o ubah keputusan saya...sebab pendapat saya tak sebaik kawan2.


saya tak kesah...saya tak kesah...saya tak kesah.....saya tak kesah...saya tak kesah...saya tak kesah.....saya tak kesah...saya tak kesah...saya tak kesah...saya tak kesah.....saya tak kesah...saya tak kesah...saya tak kesah.....saya tak kesah...saya tak kesah...saya tak kesah...saya tak kesah.....saya tak kesah...saya tak kesah...saya tak kesah.....saya tak kesah...saya tak kesah...saya tak kesah...saya tak kesah.....saya tak kesah...saya tak kesah...saya tak kesah.....saya tak kesah...saya tak kesah...saya tak kesah...saya tak kesah.....saya tak kesah...saya tak kesah...saya tak kesah.....saya tak kesah..
TAPI
tolong la respect...cakap biar gaya orang berilmu...arah biar dengan cara terpelajar..sebab saya tak suka orang yang melampau.




 

Saturday, February 26, 2011

Riadah + Refleksologi kaki

Assalamulaikum kepada kawan2..sudah lama rasa x update blog...sebab time2 ni memang banyak midsem..miggu ni je saya sudah ada dua midsem..minggu depan ada lagi...huhhhh memang tensen la kira nye...lagi2 saya terpaksa uruskn 1 program makan malam untuk senior..lagi membuatkan saya stress..tapi alhamdulillah program tu sudah selesai khamis malam yang lalu...posmotem habis nak dekat pukul 3pagi...esoknye kelas pulak...disebabkan stress sangat...rasa nak marah orang..petangnye saya pun pi la kuar jalan-jalan sambil beriadah,amek angin dekat tasik kejuruteraan UKM..alhamdulillah tenang sangat...walaupun air tasik kejuruteraan ukm ni tak sejernih tasik di matrik pahang, kerana pembangunan pesat berdekatan tasik, tapi ia tetap indah..burung terbang bebas,angin sepoi2 tiup ke muka..huhhhh memang lega.
 

Tenang sangat hu5

nampak indah juga walaupun x berapa nak jernih tasik ni hu5

Ni Trek untuk joging n belakang tu la fakulti kejut.


Sambil hirup udara segar n menenangkan fikiran..bawakla roti sikit

Memang tenang hu5
Bersama k.dayah yg menemani saya hilangkan jiwa kacau hu5

Lepas duduk2 kat tepi tasik kejut tu...pi la jalan2...nampakla tempat refleksologi kaki..kami pun jalan la atas batu2 kecil pelbagai saiz tu..memang sedap betul jalan atas batu tu hu5



Tempat ni berbentuk lapan..perasan tak macam trek jalan untuk test moto he5
 Dari gambar diatas anda pun bole tengok permukaan batuan yang berbeza..bila pijak memang best la...sakit2 tapi sedap punya he5


Ni permukaan yang paling sakit..time ni saya jalan laju huhuhu sakit

Ni permukaan sederhana sakit..ni permukaan yg paling saya suka.

Permukaan ni yang paling tak sakit...he5

Ni permukaan yang paling sakit..huhhh memang rasa la mencucuk..tajam

permukaan batuan ni memang beri kita releks
Mak dan ayah saya paling suka jalan atas batuan camni..kalo bole saya nak buat 1 trek kat umah saya supaya mak n ayah saya bole bejalan2 atas tu...sebab refleksologi kaki ni memang bagus untuk peredaran darah dalam badan kita..lagi orang berumur ni memang bagus sangat....tak percaya??? tengok diagram di bawah ni.

 
Diagram refleksologi
Memang banyak sebenanya kebaikan refleksologi ni...andai anda terjumpa je permukaan ni dimana2..saya syorkan, baik anda try jalan atas tu..memang sedap nye he5 n nak lagi jalan atas tu...walaupun sakit...sakit tu sikit je..hu5


TERIMA KASIH BACA BLOG SAYA..NAK KOMEN???SILAKAN KAWAN (^^)