Wednesday, April 27, 2011

Pesta Buku Antarabangsa 2011

Assalamualaikum n salam 1 malaysia... Alhamdulillah, exam da habis ari isnin tadi..huhhh lega teramat (^^) TAPI aku masih di UKM yang indah dan dingin(hari2 hujan) disebabkan ada tugasan yang kena siapkan, so kenala balik Jumaat n..ermmm tapi redha jela he5 


Berbalik kepada tujuan entry ini di tulis.. n kawan nk cite n..Hari sabtu lepas(sbelum abes pekse) aku ngan member sekolah Bt38(Sekolah menengah dulu hu5) yg berada di area KL dapat kesempatan pegi Pesta Buku antarabangsa 2011 kali ke30..Pengakuan daripada aku (^^) "aku memang 1st time pegi pesta buku antarabangsa...huhhhh aku terasa Hebatttt".
 




Kitorg pegi xsampai 10 org pn tapi tetap seronok he5..mastermind(Bizura Abdullah)trip kali n ad gak ajak member lain,tapi sume jauh,tambah lagi ramai yang ngah study week...takpela lain kali kite kumpul rmai2 pegi lagi he5


Memang ramai manusia kat situ.. Memang dapat sambutan..lagipun hari sabtu,org cuti,mak ayah pn dok sebok angkut anak dorg g pesta buku (^^)..nasib baik buat kat PWTC...air cond he5


Jalan-jalan dalam tu dapatla buat kad keahlian untuk masuK library cwngan selangor n KL (saje2 je buat x tau nk pnjm o x kt library tu).


Dalam kesibukan tu, tiba2 aku ngan saeidah terjumpalah 1 kaunter n..."KARIKATUR" nye booth..pergh hebat la diorg melukis purata bole siap 10minit..aku ngan saeidah apalagi.. nak mengabdikan kenangan kn..kami pn dok kat situ,pastu abang ngan kakak tu akan lukis gmbar kami..kalo korg nak tau camne muka korg dalam versi kartun..soh abg ngan kakak n lukis muka korg..hu5 



Ni aku ada sempat rakam macam mana abg n lukis gambar karikatur saeidah...enjoy ye...aku rakam ni memang khusus untuk org yang baca blog n..sbb aku sayang korg he5



video




Abg n gelaran dia Dwen .. mungkin name dye ridzuan o riduan o apa2lah..abg n mmg peramah giler...bercakap je...dari aku ngan saeidah sampai dok becakap je sampai la aku ngan saiedah pegi...tapi bes la, abg n dulu keje kt bank,9 taun gak tak silap aku, dia keje main debit kredit..ha5 aku rase bila dia stress o boss marah mesti dia lukis gambar dia ngah pegang hammer ketuk kepala boss dia ha5 aishhh sori yer abg dwen cakap merapu hu5


Ini dalam imaginasi aku la he5 gurau dalam serius je n he5 =.=???


kakak kat tepi abg dwen n senyap je...sopan gitu..dalam video korg bole nampak kan dia punya lukisan..fuhh cantik.. he5 aku suka tengok muka dia...berkarisma(aishhh mesti bangga n kalo dia bace)    (^^)<kak nak mntak sain. he5



Ni la hasil gambar saeidah yang abg tu dah siap lukis.. Kitorg  amek pakej warna+ Liminit(betul k ak eja??) = RM20+RM 5= RM25....kalo hitam puteh RM10

Berseri2 dia tunjuk gambar dia hu5

Ni yang plak gambar aku hu5 nasib bek dia x letak jerawat aku yg banyak n..kalo x malu aku nak tnjuk kat anak cucu aku kih5 Disebabkan saeidah amek tema graduasi..tema aku plak naik skuter hijau aku...fuhhh memang bermemory giler hu5

Cantik x???he5


Ni la skuter yang paling aku sayang(mak abah aku yg belikan)

Kami bejalan lagi n Alhamdulillah ada gak buku yang sesuai untuk aku baca time cuti2 n..diskaun 50% tau..hebatttt... aku suka..aku suka (^^)


Puan dan tuan..jika anda beli buku ni, percuma CD brharga RM32 huhh hebat (muka giler diskaun)

Huhhhh panjang gak aku cerita kat korg ye..maklumla dah lame gak x ada latest entry he5 Jom layan gambar (^^)




Jom balik umah jom..nak tido ngan awak he5

amboiii saeidah...cutenye anda berdua hu5

sama besar ngan zati hu5

uiii aku teringin nak beli sekor..xpela nnt hu5

Harga sekor giler mahal..bek beli ayam ,bole gak makan..hu5

Tembak itu guinea pig..eee geram nye..mcm nk curik je 1 cage n he5

Bertemu kembali walau kejap je hu5

Masa untuk balik rumah hu5

Muka tenang je walau kena kuar dr Komuter yang ada masalah huhhh


Mekaseh datang blog n..kalo bole follow la sekali..saye pn nak follow anda gak hu5

nak komen??silakan kawan (^^)






7 comments:

  1. wuaaaa..bestnya..saya selalu tak dapat pegi..ingatkan kali ni dapat pegi..wuaaaa

    ReplyDelete
  2. perghhh!!!!!!!!!!!!!!!
    mantap !!,,,best 3x...

    suka2,,,,
    like2,,,,

    hehe,,, memang best kan,,
    thanks ain syu for the sweet story and memory..zati, bai and wawa also,,, =)

    ReplyDelete
  3. aku jelez.. sgt2 jelez.. ni kali kedua aku x dpt g pesta buku.. time skola dulu tiap2 taun dapat g...

    ko lak wat entry camni.. semakin jelez aku.. haha..

    btw.. pesta buku tu best kan??

    ReplyDelete
  4. Farah MR: Xpe pesta n kn smpai 1 may..kalo x dpt pegi tahun n tahun dpn pn ad lagi hu5

    Saeidah SyamielahL: Saeidah nnt kite g lagi yer ramai2..hu5

    Kakiterbang: yes aku berjaya buat ko jelez..>_<
    aku mmg buat entry n untuk kwan2 aku yg x pegi,salah 1 tujuannye mmbuatkn korg jelez...ha5
    Bagi aku seronok la..tp yg x sonoknye bile org tarik ko soh duduk dngar n paksa korg beli produk dorg...rase mcm nk belasah je

    mekaseh bce blog sye hu5

    ReplyDelete
  5. haha. ko rase ko dpt jeles kan aku x? :P

    ReplyDelete
  6. ceh2...
    ain da pro da kt kl tu...
    bleh r t kte g sme2 plak...
    ha3 =P

    ReplyDelete